Amsterdamse voetballers van de toekomst op de tribune

22 juni 2021 - 52 Amsterdamse jeugdvoetballers van voetbalbalvereniging Rksv-DCG zaten maandag 21 juni op de tribune. Zij waren door wethouder Simone Kukenheim (Sport) uitgenodigd om Oranje tijdens de EK-wedstrijd Noord-Macedonië – Nederland in de Johan Cruijff ArenA aan te moedigen.

Wethouder Simone Kukenheim (Sport): “Bij dit voetbalfestijn in Amsterdam, mogen jonge sporters natuurlijk niet ontbreken. Zij zijn tenslotte onze toekomstige sporthelden. Veel van deze kinderen kunnen sporten dankzij de Amsterdamse stadspas en het Jeugdfonds Sport. Dat is heel belangrijk, want wat je achtergrond of thuissituatie ook is, iedereen moet toegang hebben tot een sportvereniging.”

De kinderen zijn tussen de negen en elf jaar oud en voetballen bij voetbalbalvereniging Rksv-DCG in stadsdeel Nieuw-West. Voor de wedstrijd werden ze feestelijk ontvangen door EURO 2020 mascotte Skillzy en kregen ze een lekkere maaltijd in het Leonardo Royal Hotel. Daarna werden ze getrakteerd op een professionele Freestyle Voetbal Show van Street Kings. Vervolgens vertrok de bus naar de Johan Cruijff ArenA, waar ze met z'n heel hard zongen en juichten voor alle goals van Oranje.

"Het was een onvergetelijke dag voor de kids." aldus een van de ouders.

 

Deel artikel