De Leukste Huiskamer
Wie gun jij de leukste wedstrijd van EURO 2020?

In De Leukste Huiskamer kun je juichen, zingen en meeleven met confetti en slingers, op een unieke locatie in de stad, op de Amstel met uitzicht op de Magere Brug. Je wordt voorzien van heerlijke hapjes en drankjes van winkels uit de buurt, je beleeft in de rust een verrassingsact en het leukste is: je maakt bij je wedstrijd kans op live commentaar van een commentator uit een spelend land.

Lees hier de verhalen van de eerste winnaars van De Leukste Huiskamer.

Zo werkt het

Via onderstaand formulier geef je iemand op die jij een unieke EK-kijkbeleving gunt. Omdat diegene veel heeft betekend, voor jou, voor anderen of voor de stad. Of omdat diegene al jaren een enorme voetbalfan is en alweer nét geen tickets heeft kunnen krijgen voor het stadion. Of omdat diegene het volgens jou gewoon verdient, om wat voor reden dan ook. De geselecteerde genomineerde mag maximaal 3 mensen uitnodigen om samen met hem of haar de wedstrijd te kijken in De Leukste Huiskamer.

Uit alle inzendingen maakt een jury een voorselectie en daaruit wordt geloot. Bijna alle EK-wedstrijden worden in De Leukste Huiskamer vertoond. In het formulier kun je opgeven welke 3 wedstrijden jouw voorkeur hebben. We houden rekening met jouw voorkeuren, maar kunnen je vooraf geen garantie geven.

Update 15 juni: inmiddels zijn de eerste winnaars bekend en is het alleen nog mogelijk om in te schrijven op de wedstrijden die na 19 juni worden gespeeld. Aanmelden kan nog tot en met 20 juni 2021.

EURO 2020 – Speelstad Amsterdam

De gemeente organiseert deze actie om te vieren dat Amsterdam één van de speelsteden is voor het EK Voetbal, EURO 2020. De Johan Cruijff ArenA vormt hét decor voor drie groepswedstrijden van het Nederlands elftal (13, 17, 21 juni) en een achtste finale (26 juni). Op vrijdag 11 juni start de eerste wedstrijd in Rome en op 11 juli wordt de finale gespeeld in Londen.

Wie nomineer jij?
Inschrijven
Wat is je voornaam? (Required)
Wat is je achternaam? (Required)
Wat is je leeftijd? (Required)
Wie nomineer je? (Required)
Woonplaats? (Required)
Waarom nomineer je deze persoon? (Required)
Wat is het favoriete team van jouw genomineerde?
Naar welke wedstrijd gaat je 1e voorkeur uit? (Required)
Naar welke wedstrijd gaat je 1e voorkeur uit? (Required)
Naar welke wedstrijd gaat je 2e voorkeur uit? (Required)
Naar welke wedstrijd gaat je 2e voorkeur uit? (Required)
Naar welke wedstrijd gaat je 3e voorkeur uit? (Required)
Naar welke wedstrijd gaat je 3e voorkeur uit? (Required)
Jouw e-mailadres (Required)
Jouw telefoonnummer (Required)
(Required)
(Required)
(Required)

FAQ

alles
Hoe oud moet je zijn om iemand te nomineren?

Als je jonger bent dan 16 jaar, dan heb je toestemming nodig van je ouders/verzorgers om iemand te mogen nomineren.

Mag ik ook mezelf nomineren?

Ja, dat mag. Je moet daarbij wel ook aangeven waarom je jezelf nomineert.

Krijg ik bericht of mijn genomineerde geselecteerd is?

We knippen de selectie en loting op in een aantal ronden. We nemen contact met je op als jouw genomineerde geselecteerd is. Je ontvangt ook bericht als dat niet het geval is.

Kan ik meerdere mensen tegelijkertijd nomineren?

Als deze mensen tot dezelfde groep behoren, bijvoorbeeld omdat ze collega’s, vrienden of huisgenoten zijn, dan kun je dat in het tekstveld van het formulier aangeven. Je mag ook ‘onbekenden’ nomineren, zoals ambulancemedewerkers, schoonmakers, verplegend personeel. Belangrijk is dat je duidelijk aangeeft waarom je ze nomineert.

Hoeveel mensen mag de genomineerde meenemen?

We volgen de landelijke coronamaatregelen waarin is opgenomen hoeveel bezoekers je maximaal thuis mag ontvangen. In De Leukste Huiskamer passen maximaal 4 mensen. Bij de start van deze campagne werd in het openingsplan van het kabinet aangegeven dat het vanaf 9 juni mogelijk wordt om 3 mensen thuis te ontvangen. Dit is natuurlijk afhankelijk van de coronacijfers.

Wordt de genomineerde opgehaald en thuisgebracht?

De geselecteerde genomineerde wordt in zijn eigen stadsdeel met bijzonder vervoer opgehaald en indien gewenst thuisgebracht.

Moet de genomineerde in Amsterdam wonen?

Nee dat hoeft niet. Als de genomineerde buiten Amsterdam woont, dan moet hij/zij wel voor eigen vervoer naar De Leukste Huiskamer zorgen.

Worden er filmopnames gemaakt in de Leukste Huiskamer?

Ja, de organisatie maakt gedurende toernooi video contact uit de Leukste Huiskamer. Indien hier bezwaar tegen is, dan kan de genomineerde dit kenbaar maken bij de organisatie.

Tot wanneer geldt de actie?

De actie geldt voor het hele toernooi.