Italiaanse Amsterdammers eerste gasten in De Leukste Huiskamer

12 juni - Het EK is eindelijk begonnen! En dat werd gisteren in Amsterdam afgetrapt met de uitzending van de wedstrijd Turkije - Italië in De Leukste Huiskamer. De Italiaanse Amsterdammer Enrico was de gelukkige winnaar en had de eer om samen met zijn gezelschap de eerste gasten in De Leukste Huiskamer te zijn.

Enrico was opgegeven door zijn vriendin Andrea, omdat hij in een moeilijke tijd zoveel voor haar heeft betekend en onlangs 33 kaarsjes uit mocht blazen. Samen wonen ze in Amsterdam-West. Drie jaar geleden is Enrico voor zijn werk naar Amsterdam verhuisd. Al snel ontmoette hij Andrea en voor haar is hij hier gebleven. Zoals het een echte Italiaan betaamt, is Enrico gek van voetbal.

'A big thank you'

Met twee goede vrienden werden Enrico en Andrea gisteren per boot opgehaald vanuit Amsterdam-West. Ze werden feestelijk ontvangen op de steiger bij De Leukste Huiskamer, waar een echte gondel met operazangeres hen in het Italiaans toezong. Daarna verplaatste het gezelschap zich naar de bank, werden ze getrakteerd op een Italiaanse hapjesplank verzorgd door lokale horeca en zagen zij de Azzurri met 3-0 winnen van het Turkse team. Na afloop werden ze weer thuisgebracht. ‘A big thank you to everyone who has made this possible’, aldus de enthousiaste Enrico.

Volg de verhalen van de winnaars binnenkort op deleukstehuiskamer.nl.

Iemand opgeven voor De Leukste Huiskamer kan nog tot en met 20 juni via de leukstehuiskamer.nl.

Deel artikel