De kampioenen van De Leukste Huiskamer

Iedere winnaar van De Leukste Huiskamer heeft een bijzonder en uniek verhaal. Zij zijn genomineerd door een vriend, vriendin, collega, partner of familielid. Omdat ze in een moeilijke tijd veel voor die persoon hebben betekend. Omdat ze zelf wel een leuke afleiding kunnen gebruiken. Of omdat ze al jaren een enorme voetbalfan zijn en helaas op de valreep zijn uitgeloot voor een ticket in het stadion.

11 juli De Finale

De Italiaanse Frederico en zijn vriend, en de Engelse Scott en Laura beleefden samen de zinderende finale van EURO 2020. Frederico omschrijft zichzelf als de grootste voetbalfanaat die er bestaat. Hij woont al zeven jaar in Amsterdam en houdt van de Nederlandse cultuur, maar natuurlijk juicht hij het hardst voor de Azzurri. Laura heeft haar man Scott opgegeven. Samen hebben ze een moeilijke tijd achter de rug. Laura wil haar man heel graag bedanken, omdat hij haar zo goed tot steun is geweest. Vanwege corona konden ze beiden niet terug naar familie en vrienden in hun thuisland, maar gelukkig hadden ze elkaar. Scott is dol op alles wat met voetbal te maken heeft. Alle vier genoten ze van de spectaculaire ontvangst bij De Leukste Huiskamer, de heerlijke hapjes, de hele setting en natuurlijk ook van de wedstrijd.

6 juli Italië – Spanje & 7 juli Engeland- Denemarken

Ruben heeft zijn vrienden van studentenvereniging L.A.N.X. opgegeven. Bijna twee maanden geleden werden Ruben en zijn vrienden wakker in een ongelofelijke hel. Op de Admiraal de Ruiterweg waar Seb, Roel en Yves wonen, was een verschrikkelijk ongeluk gebeurd. Seb was vanaf driehoog uit het raam gevallen en had het niet overleefd. Een ware nachtmerrie voor de zeven beste vrienden van Seb, die elkaar bijna dagelijks zagen. Het doet de mannen ontzettend veel pijn en verdriet. Gelukkig hebben ze veel steun aan elkaar. In het huis waar ze woonden keken ze alle wedstrijden samen. Ruben vindt het een eer dat ze de halve finales in De Leukste Huiskamer mogen kijken. Hij weet zeker dat Seb dat ook heel mooi had gevonden.

3 juli Oekraïne – Engeland

Emily heeft haar man Lee opgegeven. Ze gunt hem dit leuke uitje, omdat Lee het afgelopen jaar veel pech heeft gehad. Lee werkt in de muziek- en evenementenbranche en verloor door corona veel werk. In februari viel hij ongelukkig van de trap en brak hierdoor zijn voet. Sport kijken op tv heeft hem er doorheen geholpen. Lee is groot voetbalfan en juicht vanwege zijn Britse afkomst voor Engeland. Samen met zijn ‘mates’ beleefden ze een topavond!

3 juli Tsjechië – Denemarken

Franklin heeft zijn goede vriend Dennis opgegeven. Dennis heeft een ontzettend zwaar jaar achter de rug. Afgelopen december is zijn vijfjarige dochter, na twee jaar ziek te zijn geweest, overleden. Franklin en zijn vrouw steunen Dennis en zijn vrouw waar ze kunnen. Het gaat nu zo goed als het kan. Ondanks dit zware verlies, blijft Dennis altijd klaarstaan voor anderen. Daarom gunt Franklin hem een mooie dag, die geheel in het teken staat van de belangrijkste bijzaak van het leven.

2 juli België- Italië

Linda heeft haar vader Ton opgegeven. Hij is een rasechte Amsterdammer en een enorme voetbalfan. Ton heeft een hele moeilijke tijd achter de rug. In april vorig jaar verloor hij zijn vrouw aan corona. Ze waren bijna zestig jaar samen. Zijn dochter Linda hoopt dat ze met dit uitje weer wat kleur kan terugbrengen in het leven van haar vader. Samen juichen ze voor Italië, want Linda’s zus is getrouwd met een Italiaan en zij hebben twee kinderen. Als verassing bracht voormalig voetbalverslaggever Evert ten Napel een bezoek De Leukste Huiskamer en besprak samen met Ton en de rest van het gezelschap de wedstrijd. ‘Een schot in de roos en een prachtige herinnering voor Ton’, aldus Linda.

2 juli Zwitserland- Spanje

Christiane heeft haar vriend Johanis opgegeven. Johanis wordt van bijna niets gelukkiger dan van voetbal kijken. Christiane vond dat hij dit leuke uitje verdiende, omdat hij altijd klaar staat voor haar oudste zoon Noach met Downsyndroom. Noach is dol op Johannis, samen hebben de grootste lol. Voor Christiane is Johanis een hele grote steun en op deze manier wilde ze hem graag bedanken voor alles wat hij voor haar doet.

29 juni Zweden – Oekraïne

Noël heeft zijn goede vriend Tom opgegeven. Twee jaar geleden verloor Noël zijn vader door een ongeluk. In de zware periode die volgde, was Tom een enorme steun voor hem. Samen voetbal kijken of een balletje trappen werkte helend. Hun twee vaste voetbalvrienden Koen en Michael mogen niet ontbreken tijdens dit uitje. Met z’n vieren kijken ze alle wedstrijden van Ajax. Als er gescoord wordt komen de shotjes tevoorschijn. Volgens traditie zijn het shotjes Apfelkorn, het favoriete drankje van Noël’s vader.

29 juni Engeland – Duitsland

Laszlo is derdejaars ALO en volgt de minor Sportmanagement. De afgelopen maanden liep Laszlo stage bij de gemeente Amsterdam en zette hij zich voor 1000 procent in om alles goed te organiseren voor de EK Voetbal on Tour. Zodoende konden heel veel Amsterdamse kinderen op meer dan 30 pleintjes in de stad meedoen aan gratis sportactiviteiten. Hij genoot er zelf ook met volle teugen om de kids ‘lekker enthousiast mee te zien doen’.

28 juni Frankrijk- Zwitserland

Matthieu heeft zijn vriend Jeremy opgegeven. Ze komen beide uit Frankrijk en kennen elkaar al zo’n tien jaar. Ze wonen en werken sinds een paar jaar in Amsterdam. Matthieu en Jeremy delen niet alleen hun vriendschap, maar ook hun grote liefde voor voetbal. Ze zijn trouwe fans van Ajax en Lille, en missen geen wedstrijd van het EK en WK. Samen met hun Franse vriendinnen juichen ze natuurlijk voor het Franse team.

28 juni Kroatië- Spanje

Barbara is opgegeven door haar collega’s van het VUMC. Ze werkt daar op de interne poli als dokters-assistent. Barbara is een ontzettend grote voetbalfan. Ze gaat vaak naar wedstrijden van Ajax en Almere City, samen met haar zoon Nick van 20. Als ze naar een wedstrijd kijkt, kan ze nooit stilzitten, ze heeft overal commentaar op, maar schelden en vloeken doet ze nooit. Samen met het hele gezin volgen ze alles van het EK, en nu voor één keer vanuit een unieke locatie: De Leukste Huiskamer.

27 juni België – Portugal

Thomas heeft zijn allerbeste vriend Alwin opgegeven, omdat hij een ontzettend zwaar jaar achter de rug heeft door aanhoudende coronaklachten. Hij verdiende het om er gewoon echt even lekker uit te zijn en samen met zijn vrienden te kunnen genieten van een mooie pot voetbal. Thomas en Alwin komen allebei uit België, maar hebben elkaar 16 jaar geleden in Amsterdam ontmoet. Ze voelen zich inmiddels wel Nederlands, maar ‘de Belg krijg je nooit helemaal uit de Belg’. En dus juichten ze in de huiskamer voor de Rode Duivels, en dat deden ze zo hard dat de overburen er ook van konden genieten.

27 juni Nederland – Tsjechië

Reinier (12) heeft zijn moeder Marieke opgegeven. Vorig jaar is bij haar borstkanker geconstateerd. Ze heeft operaties gehad, chemotherapie en bestralingen. Inmiddels gaat het gelukkig wat beter met Marieke. Volgens Reinier is zijn moeder een enorme Oranje fan. Hij is samen met haar naar de meeste kwalificatiewedstrijden geweest. Hoewel ze de regels niet altijd heel goed snapt, is ze wel een hele fanatieke fan. Samen met vader Michiel en zusje Dominique (14) moedigde het hele gezin het Nederlands elftal aan. Ondanks de teleurstellende uitslag, beleefden ze een hele mooie avond met elkaar.

26 juni Italië- Oostenrijk

Lieke heeft haar vriendin Maria opgegeven. Ze vond dat Maria dit uitje verdient, omdat ze na veel gedoe in het afgelopen jaar toch haar bachelor rechten heeft gehaald. Maria was zelf heel erg enthousiast over De Leukste Huiskamer, en spoorde via de lokale radiozender mensen aan om iemand op te geven. Hoe leuk, dat haar vriendin Lieke daar ook gehoor aan heeft gegeven.

26 juni Wales- Denemarken

Sjoerd nomineerde Remy voor een unieke EK-wedstrijd in De Leukste Huiskamer, omdat hij een moeilijke tijd doormaakt en hem een ontspannen avondje uit gunt. Remy’s zoontje Jip zou eigenlijk pas na het EK zijn geboren, maar werd geheel onverwachts afgelopen maand veel te vroeg geboren na 27 weken. Gelukkig gaat het naar omstandigheden goed met hem en sterkt hij nu aan in het ziekenhuis. Samen met Tom en Bart vormen Remy en Sander een hele hechte vriendengroep. Ze missen geen wedstrijd van Ajax, live op tv en soms in het stadion. In De Leukste Huiskamer juichten ze voor de Denen, want die hebben volgens hun de gunfactor.

23 juni Portugal- Frankrijk

Kim heeft haar allerliefste broer Sander opgegeven. Ze wil hem via deze weg heel erg bedanken voor het afgelopen jaar waarin ze het allebei moeilijk hebben gehad. Hun vader kreeg een hersenvliesontsteking en werd daarna helemaal doof. Sander was erbij toen hun vader in elkaar zakte en heeft zich vervolgens ontpopt als een rots in de branding voor het hele gezin. Daarom gunde het Kim haar broer om er samen met drie gekke voetbalvrienden even lekker een avond helemaal uit te zijn.

23 juni Slowakije - Spanje

Eliza heeft samen met haar partner Sofie hun beide vaders opgegeven. Normaal keken ze altijd voetbal met z’n vieren, maar door corona veranderde dat. Eliza’s vader Frank werkt in de zorg en Sofie’s vader Hans heeft hartproblemen en moest daardoor extra voorzichtig zijn. Inmiddels zijn ze bijna allemaal volledig gevaccineerd en waren ze echt wel weer toe aan een mooi potje voetbal. Het hele gezelschap juichte in De Leukste Huiskamer voor Spanje, aangezien de moeder van Eliza half Spaans is.

22 juni Tsjechië- Engeland

Lot heeft haar man Peter opgegeven. Als er voetbal op tv is verandert Peter in een andere man, hij geeft commentaar, gaat erbij staan en roepen. Lot weet niet wat ze ziet. Peter komt oorspronkelijk uit Engeland en heeft vanwege corona zijn familie lange tijd niet kunnen zien. Peter kwam 10 jaar geleden naar Amsterdam voor zijn studie en is voor de liefde gebleven. Sinds 3 jaar hebben ze samen een dochtertje. Als verassing bracht voormalig voetbalcommentator Evert ten Napel tijdens de rust een bezoek aan het gezelschap en bespraken ze uitvoerig de kwaliteit van het Engelse voetbal.

21 juni Finland- België

Eva gunde haar liefste zus Jaya dit bijzondere uitje. Eva is namelijk supertrots op haar zus, omdat ze na een lastige tijd weer aan het opkrabbelen is en haar studie weer heeft opgepakt. Jaya is fan van de Rode Duivels. Dat heeft ze van haar moeder, die van Belgische afkomst is. Samen hebben ze een topavond gehad in De Leukste Huiskamer.

21 juni Noord-Macedonië- Nederland

De 70-jarige Hein is altijd het zonnetje in café Thuys in Amsterdam-West. Daarom besloot voormalig barvrouw Teddy hem op te geven voor De Leukste Huiskamer. Hein is een lieve man met een groot hart, en maakt iedereen aan het lachen. Hij mist geen wedstrijd van Ajax en Oranje. Hoewel hij heel zelfstandig is, vindt hij het stiekem toch wel gezellig als hij in gezelschap de wedstrijd kan kijken. Samen met zijn vrienden uit café Thuys genoot Hein van de wedstrijd én van het verassingsoptreden van Wolter Kroes. Samen zongen zij: “En we zijn er weer bij, en dat is prima. Viva Holandia!”

20 juni Italië – Wales

Debbie heeft haar vriendin Esther opgegeven. Esther verwacht begin augustus een tweeling! Zwanger van een tweeling en tegelijkertijd knallen als verpleegkundige op de Spoedeisende Hulp van het AMC. Het waren zware maanden voor Esther, maar nu is ze met verlof. En dus werd het deze stoere mama in spe van harte gegund om nog even zorgeloos én in alle rust te genieten van een mooie EK-wedstrijd in De Leukste Huiskamer.

19 juni Spanje – Polen

Maite heeft haar goede vriend Rolando opgegeven. Rolando komt uit Spanje en is voor zijn werk hiernaartoe gekomen. Hij is de allergrootste voetbalfan die Maite kent. Zijn droom om een keer een voetbalwedstrijd te kijken in de Johan Cruijff ArenA is nog niet uitgekomen. De Leukste Huiskamer bood hem een mooi alternatief. Speciaal voor de gelegenheid werd deze omgetoverd in Spaanse sferen, compleet met rood-gele vlaggetjes, tapas én live Spaanse gitaarmuziek.

19 juni Portugal- Duitsland

Wiebe heeft zijn ex-buurman en vriend Mark opgegeven. Mark heeft een heel groot hart en staat altijd voor iedereen klaar. Hij is een echte horeca-man en heeft het in het afgelopen jaar niet makkelijk gehad. Daarom gunt Wiebe hem een unieke voetbalavond in De Leukste Huiskamer. Mark is een enorme voetbalfanaat en juicht graag voor Ajax, Oranje én Portugal, omdat hij half Portugees is. Zijn broertje uit Portugal keek vanaf zijn telefoonscherm live mee in De Leukste Huiskamer.

19 juni Hongarije- Frankrijk

Audry heeft haar voetbalmaatje Ludivine opgegeven. Tijdens het WK in 2018 ontdekten ze hun gezamenlijke passie voor het Franse voetbal. Sindsdien kijken ze alle wedstrijden van het Franse team samen. Ludivine helpt Audrey nu ze een moeilijke tijd doormaakt. Als bedankje voor haar hulp, wilde Audrey haar vriendin heel graag verassen met dit uitje. Ze genoten samen van de wedstrijd, natuurlijk onder het genot van een lekker Frans kaasje en bijpassend wijntje.

18 juni Engeland- Schotland

Matt heeft zijn goede vriend Mark opgegeven. Volgens Matt verdient Mark even een break, omdat hij zich altijd voor 1000 procent inzet, zowel voor zijn baan als zijn vrijwilligerswerk voor een stichting die zich inzet voor de mentale gezondheid van mensen. Mark en Matt zijn beide van Ierse afkomt, en als Ierland niet meedoet met EK, ben je dus voor Schotland. Samen met twee goede vrienden keken ze naar het gepassioneerde voetbal van de Schotten in de Battle of Britain. Dat de wedstrijd in gelijk spel eindigde betekende voor Mark een overwinning.

18 juni Kroatië- Tsjechië

Shanon heeft haar man Remy opgegeven, omdat haar man totaal zichzelf niet is tijdens EK-wedstrijden, dus ze heeft liever dat hij ergens anders de wedstrijd kijkt. Het huis lijkt soms bijna te klein, er worden nagels gebeten, er wordt geschreeuwd, en soms wordt er zelfs gehuild. Remy is een echte oranjefan, maar juicht ook voor Kroatië, omdat hij zelf half-Kroatisch is. Op de dag van de wedstrijd waren ze 5 jaar getrouwd, en dus kon Shanon niet thuis achterblijven en nam Remy haar mee naar De Leukste Huiskamer. Daar bouwden ze samen met twee goede vrienden een mooi feestje.

18 juni Zweden-Slowakije

De 15-jarige Isobel werd genomineerd door haar vader Jeroen. Isobel speelt al 4 jaar bij AMC IJburg. Ze heeft er talent voor en speelt vanaf volgend seizoen in het eerste van AMC IJburg. Ze vond de selectietraining heel spannend en was bang dat ze het niet ging halen. Toch gaf ze niet op, en dat maakt haar vader heel trots. Isobel beleefde samen met drie teamgenootjes een supergezellige middag in De Leukste Huiskamer.

17 juni Nederland- Oostenrijk

Ruth gaf haar man Wouter op voor een unieke wedstrijd in De Leukste Huiskamer. Wouter zorgde voor haar en hun jonge kinderen toen Ruth ernstig ziek was. Wouter zette al zijn behoeften opzij en hield het gezin draaiende. Inmiddels gaat het gelukkig beter met Ruth. Wouter was heel erg vereerd met zijn prijs en beleefde samen met drie goede vrienden echt een topavond in De Leukste Huiskamer.

17 juni Denemarken – België

Jonas werd genomineerd door zijn vrouw Margot. Jonas is een fanatieke Rode Duivels fan en hij schaamt zich er niet voor. Jonas hangt bij zijn huis in de oranje gekleurde Watergraafsmeer gewoon de Belgische vlag uit. Margot gunde hem dit, omdat Jonas al 10 jaar haar rots in de branding is. Hij is altijd positief en staat voor iedereen klaar. Amai, wat was Jonas blij met deze verassing!

17 juni Oekraïne – Noord-Macedonië

Ramon nomineerde zijn goede vriend Boyd. Sinds twee jaar is Boyd samen met de Oekraïense Daria. Ze ontmoetten elkaar in Dubai, waar ze allebei voor werk waren. Daria verhuside 1,5 jaar geleden naar Amsterdam en sindsdien wonen ze samen. Ze spreekt al een aardig woordje Nederlands. Het werd nu wel eens een keertje tijd dat Boyd iets terugdeed. En dus juichte hij in De Leukste Huiskamer heel hard voor Oekraïne.

16 juni Italië- Zwitserland

Luca werd genomineerd door zijn vriendin Inge. Luca is een enorme voetbalfan. Tien jaar gelden kwam hij voor zijn werk naar Nederland en is voor zijn Inge hier gebleven. Negen maanden geleden kregen ze samen een dochtertje. Nu hij zelf vader is geworden, mist Luca zijn familie en thuisland nog meer dan anders. Vanwege corona zijn ze al heel lang niet in Italië geweest. Luca genoot met volle teugen van de wedstrijd én van de zangeres die hem ‘O sole mio’ toezong.

16 juni Finland- Rusland

Barbara heeft haar vader Ton, de belangrijkste man in haar leven, genomineerd. Ton heeft uitgezaaide longkanker en kan helaas niet meer beter worden. Barbara wilde heel graag samen met haar vader, moeder en broertje nog een unieke herinnering creëren, een bijzonder uitje samen met z’n vieren. En dat is gelukt.

15 juni Frankrijk – Duitsland

Paul, een bloedeerlijke en behulpzame Amsterdammer, werd genomineerd door zijn vrouw Neeltje. Hij heeft een enorm rotjaar achter de rug. Hij brak zijn enkel toen hij uitgleed in de sneeuw en kon daardoor heel lang niet lopen. Zijn vrouw gunt hem dit verzetje. Paul is een fanatieke voetbalfan, het hele huis geniet mee als hij naar een wedstrijd op tv kijkt. Hij schreeuwt soms zo hard dat hun 5-jarige dochter ervan wakker wordt. Paul durft het eigenlijk niet hardop te zeggen, maar hij is stiekem ook voor Duitsland. We zullen het niet verder vertellen...

15 juni Hongarije – Portugal

Joao heeft zijn stiefvader Alberto opgegeven voor De Leukste Huiskamer, omdat hij drie voetbalgekke zoons heeft opgevoed en zelf geen idee van de spelregels heeft. Alberto kwam in de jaren ’70 naar Nederland en ontmoette hier Joao’s moeder. Ook al weet hij niet zoveel van het spelletje, als Portugal speelt, is Alberto bloedfanatiek. Daarom leek het Joao heel erg leuk om met dit uitje zijn stiefvader in het zonnetje te zetten.

14 juni Spanje- Zweden

Coen nomineerde zijn vriendin Sarah. Sarah is in Nederland geboren en heeft een Amsterdamse vader en een Zweedse moeder. Volgens Coen heeft ze het maar zwaar, omdat ze nooit zo goed weet voor wie ze moet juichen, Nederland of Zweden. In Nederland voelt ze zich Zweeds, buiten Amsterdam Amsterdammer en in Zweden Nederlands. Daarom gunde Coen haar een wedstrijd met het Zweedse elftal op een bijzondere plek, zodat ze weer even in contact kan komen met haar Zweedse roots.

14 juni Polen – Slowakije

Hans is opgegeven door zijn vrouw Rosewitha. Hans en Rosewitha wonen als hun hele leven in Amsterdam. Hans heeft voor haar gezorgd toen zij vorig jaar ernstig ziek was. Hans is wedstrijdsecretaris van zaalvoetbalvereniging ASV, hij voetbalt al vanaf kinds af aan en zelfs nu hij in de 50 is doet hij dit nog wekelijks, maar dan in het ‘ouwe lullen tem’. Hans en Rosewitha genoten samen met hun zus en zwager van wedstrijd Polen-Slowakije. In de rust bracht Jos Zandvliet een Pools-Slowaakse ode aan de wedstrijd met zijn accu fanfare.

14 juni Schotland- Tsjechië

De Schotse Amsterdammer Alex werd opgegeven door zijn vriend en collega Jeremy. Alex heeft vanwege zijn ziekte een paar zware jaren achter de rug. Alex is een gepassioneerde voetbalkijker en juicht natuurlijk het liefst om Schotland. En dat komt goed uit, want het is voor de eerste keer in 25 jaar dat Schotland weer deelneemt aan een EK. Met Jeremy en twee goede vrienden genoot hij van de wedstrijd, ook al verloren de Schotten met 2-0.

13 juni Nederland- Oekraïne

Susanna heeft heer vriendin Lore opgegeven. Ze lopen samen co-schappen in het Spaarne Gasthuis. De vriend van Lore ging de afgelopen maanden een moeilijke tijd door.  Lore zette alles voor hem opzij om er voor hem te kunnen zijn. Lore is een grote sportfanaat, en samen met haar vriend kijkt ze het liefst de wedstrijd in de kroeg. Dat zit er helaas nog even niet in, maar De Leukste Huiskamer, met verassingsoptreden van zanger Quincy bood een heel goed alternatief.

13 juni Oostenrijk- Macedonië

Irene gaf haar tweelingbroertjes Nico en Benno op. Zij zijn dol op voetbal, maar vanwege hun verstandelijke beperking zit een wedstrijd kijken in het stadion er helaas niet in. Ze hebben een pittig jaar achter de rug, want door corona konden ze lange tijd niemand zien, ook hun 85-jarige moeder niet. Ze hebben het echt verdiend om samen met hun moeder iets leuks te kunnen doen. In De Leukste Huiskamer hadden ze samen met EURO 2020 mascotte Skillzy de grootste lol.

13 juni Engeland – Kroatië

Luke werd opgegeven door zijn oud-collega en vriend Luke. Luke is een Engelsman die een jaar geleden de Nederlandse nationaliteit heeft gekregen. Een maand geleden viel hij met zijn wielrenfiets en brak allebei zijn armen en twee ruggenwervels. Voor een fanatieke sporters Luke was dit echt een domper, en dus kon hij wel een leuk uitje gebruiken. Met drie sportvrienden zag Luke vanuit De Leukste Huiskamer Engeland met 1-0 winnen van Kroatië. Dat toernooiambassadeur Wesley Sneijder ook even mee kwam kijken, maakte het feest compleet.

12 juni België- Rusland

Paul gaat in juli trouwen met zijn Russische vriendin. Om hem alvast een beetje de Russische voetbalcultuur mee te geven, hebben zijn vrienden hem, na afloop van het vrijgezellenfeest, opgegeven om samen met zijn verloofde een wedstrijd van het Russische nationale team te kijken in De Leukste Huiskamer. Hij had voor alle thuiswedstrijden van het EK kaarten, Paul was dan ook erg teleurgesteld dat hij werd uitgeloot. Gelukkig werd hij geselecteerd voor een unieke avond in De Leukste Huiskamer, een beleving waar hij nog jaren over zal napraten.

12 juni Denemarken – Finland

Magnsu had zijn goede vriendin Lotta opgegeven. Lotta heeft Finse ouders, is in Zweden geboren en is twintig jaar geleden naar Amsterdam verhuisd. Ze had een pittig jaar vanwege corona. Doordat ze bang was om ziek te worden, kwam ze nog maar amper de deur uit. Ze is een ontzettende voetbalgek en ze houdt ook wel van een feestje. Lotta is vorig jaar april 50 geworden, maar omdat ze niet het grote feest kon geven wat ze in gedachten had, blijft ze nu 49 tot dat wel weer kan. Inmiddels is ze afgelopen april al 51 geworden. Helaas werd Lotta’s voetbalfeestje wat abrupt afgebroken toen de wedstrijd werd gestaakt vanwege het in elkaar zakken van Christian Eriksen.

12 juni Wales- Zwitserland

Omari, Philippe, Yara en Mayra, vier absolute voetbaltalenten van de Amsterdamse vereniging Zeeburgia waren zaterdag te gast in De Leukste Huiskamer. Zij werden opgehaald met de boot in Oost en ontvangen door EURO 2020 mascotte Skillzy. Samen keken ze de wedstrijd Wales – Zwitserland ‘lekker chill’ vanaf de bank in De Leukste Huiskamer.

11 juni Italië – Turkije

De Italiaanse Amsterdammer Enrico had de eer om samen met zijn gezelschap de eerste gasten in De Leukste Huiskamer te zijn. Enrico was opgegeven door zijn vriendin Andrea, omdat hij in een moeilijke tijd zoveel voor haar heeft betekend en onlangs 33 kaarsjes uit mocht blazen. Samen wonen ze in Amsterdam-West. Drie jaar geleden is Enrico voor zijn werk naar Amsterdam verhuisd. Al snel ontmoette hij Andrea en voor haar is hij hier gebleven. Zoals het een echte Italiaan betaamt, is Enrico gek van voetbal. Met twee goede vrienden werden Enrico en Andrea gisteren per boot opgehaald vanuit Amsterdam-West. Ze werden feestelijk ontvangen op de steiger bij De Leukste Huiskamer, waar een echte gondel met operazangeres hen in het Italiaans toezong. Daarna verplaatste het gezelschap zich naar de bank, werden ze getrakteerd op een Italiaanse hapjesplank verzorgd door lokale horeca en zagen zij de Azzurri met 3-0 winnen van het Turkse team. Na afloop werden ze weer thuisgebracht. ‘A big thank you to everyone who has made this possible’, aldus de enthousiaste Enrico.

Share article