Enthousiaste kinderen tijdens EK Voetbal on Tour

4 mei 2021 - EK Voetbal on Tour is in volle gang. Sinds begin april zijn er in Amsterdam diverse pleinen omgebouwd tot sportveld waar kinderen van 6 t/m 12 jaar gratis activiteiten kunnen uitoefenen. Tot op heden is de tour een groot succes. Wij spraken Lazlo Boldewijn van de organisatie. Lazlo is als stagiair betrokken bij EK Voetbal on Tour vanuit zijn studie ALO.

Allereerst, wat is EK Voetbal on Tour?
Door de hele stad, op 30 pleinen, zijn er sinds april gratis sportactiviteiten. Jonge Amsterdammertjes van 6 tot 12 jaar kunnen in hun eigen wijk hun voetbalkunsten laten zien, in een clinic freestyle voetbal en allerlei gave challenges op bijvoorbeeld snelheid, hooghouden en latjetrap. Ook penalty schieten staat op het programma.

Hoe wordt de tour tot op heden ontvangen?
Ontzettend goed. We merken dat heel veel kinderen heel enthousiast zijn en ook heel fanatiek. Je kan uiteindelijk een certificaat behalen en je ziet dat alle kinderen de hoogste score willen behalen. Maar vooral zie je veel spelplezier na zolang binnen te hebben gezeten. Kinderen vinden alle challenges ontzettend leuk.

Wat is precies jouw rol bij EK Voetbal on Tour?
Ik ben vooral zichtbaar aan de achterkant. Ik ondersteun het team met de voorbereidingen en de aanpassingen die we na elke EK Voetbal on Tour toepassen (indien nodig). Daarnaast ben ik ook veel op de pleinen te vinden, om te zien hoe alles wordt ontvangen en of de begeleiders helemaal up and running zijn.

Waarom moeten mensen naar EK Voetbal on Tour?
Los van alle fantastische activiteiten, zoals voetbaltrucjes en leuke uitdagingen, is het voor de kinderen een geweldige kans om weer sportief bezig te zijn. Sportief, en met veel spelplezier. Kom dus zeker een keer langs!

EK Voetbal on Tour is er nog tot en met juni 2021. Bekijk hier waar de tour nog langskomt.

Deel artikel