Ga goed voorbereid naar EURO 2020 in Amsterdam

9 juni 2021 - Nog maar 2 dagen te gaan tot de aftrap in Rome aanstaande vrijdag. Inmiddels begint de oranjekoorts te komen en is Amsterdam klaar voor de eerste wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA. Wij hopen dat iedereen er net zo veel zin in heeft als wij. Voor alle tickethouders hebben we hieronder nog even op een rijtje gezet wat je niet moet vergeten en waar je rekening mee moet houden op de dag van de wedstrijd

Wat moet ik niet vergeten mee te nemen naar het stadion?

Je mobiele ticket
Zorg ervoor dat je telefoon volledig is opgeladen en dat je de EURO 2020 Mobile Ticket-app hebt gedownload (Download iOS/ Android) . Elke toeschouwer heeft een ticket nodig om het stadion te betreden, ongeacht zijn of haar leeftijd. Als je jonger bent dan 16, moet je begeleid worden door een volwassene.

QR-code met een negatief testresultaat
Voordat je toegang tot het stadion krijgt moet iedereen van 5 jaar en ouder een negatief testbewijs kunnen laten zien. Download alvast de CoronaCheck app en zet je negatieve testuitslag om in een QR-code zodat je gemakkelijk verder kunt. Mocht je nog geen test hebben ingepland voor jouw wedstrijddag? Doe dit zo snel mogelijk via: www.testenvoortoegang.org.

Je mondkapje
Je moet je mondkapje te allen tijde dragen in het stadion. Je kunt hem veilig afdoen als je op de tribune zit. Daarnaast is ook nodig om met het openbaar vervoer te reizen. Het is een goed idee om voor de zekerheid extra mondkapjes mee te nemen.

Waar moet ik rekening mee houden in Amsterdam en in het stadion?

➡️ Het openbaar vervoer
Kom je met het openbaar vervoer naar de stad of de Johan Cruijff ArenA? Dan is het belangrijk dat je je reis goed plant en voorbereid. Check vooraf de actuele vertrektijden op de website of in de app. Er worden veel bezoekers verwacht, dus houd rekening met drukte in de treinen en op de stations. Het is een goed idee om ruim de tijd te nemen voor je reis, zodat je op tijd bij het stadion bent en binnen je tijdslot naar binnen kunt gaan. Koop via de website van het GVB of de website van NS alvast je kaartjes!

➡️ Parkeren rondom de Johan Cruijff ArenA
Tijdens de wedstrijddagen zijn er voldoende parkeerplekken beschikbaar. Het is aan te raden om van tevoren een parkeerplek te boeken, zodat je bent verzekerd van een plek. P3, P4, P6 en P2 zijn open op wedstrijddagen, zelfs zonder vooraf te reserveren - bij het binnenrijden van het gebied, word je doorverwezen naar parkeerlocaties die nog beschikbaar zijn. Tijdens de wedstrijddagen zullen er wegafsluitingen zijn in het gebied rondom het stadion, volg daarom de verkeersborden om bij jouw parkeerplaats te komen.

➡️ Horeca in Amsterdam
Beetje bij beetje gaat Nederland en ook Amsterdam steeds meer open. Inmiddels mogen we weer lekker op het terras zitten en gebruik maken van alles wat de horeca te bieden heeft. Maar ook op dit moment gelden er nog steeds regels. Voorkom daarom teleurstelling en reserveer een plekje op het terras voor de wedstrijd.

Amsterdam is groot en heeft een ontzettend wijd aanbod als het gaat om barretjes en restaurants. Om te voorkomen dat het op de Johan Cruijff Boulevard te druk wordt, raden wij je aan een terrasje of restaurant te reserveren buiten het gebied rondom het stadion. Ben je nog opzoek naar inspiratie? Neem dan een kijkje op de iamsterdam website.

Wat kan ik beter thuislaten?

❌ een tas groter dan A4-formaat. Er zal bij de Johan Cruijff ArenA ruimte beschikbaar zijn om je tas op te bergen. Houd er wel rekening mee dat hier voor en na de wedstrijd rijen kunnen staan.

❌ Er mogen geen professionele camera's of videocamera's het stadion in. Dit geldt ook voor spiegelreflexcamera's en camera's die op spiegelreflexcamera's lijken. Als je het niet zeker weet, neem ze dan niet mee.

❌ Eten en drinken mogen het stadion niet in. Maar er is genoeg keuze als je eenmaal binnen bent.

❌ Paraplu's mogen niet mee naar binnen, dus is een poncho het perfecte alternatief.

Wil je op de hoogte blijven van alle actuele informatie en live updates? Download dan hier de officiële EURO 2020 app en #bepartofit!

Deel artikel