Geen toernooi zonder vrijwilligers

De trots van EURO 2020 zijn de mensen die zich vrijwillig inzetten om van het toernooi en alle activiteiten eromheen een groot succes te maken. In het voorjaar van 2020 stonden al bijna 2000 enthousiaste vrijwilligers in de startblokken, maar helaas werd vanwege de coronapandemie het toernooi een jaar verplaatst.

De organisatie heeft nog steeds tot doel om zoveel mogelijk vrijwilligers te laten genieten van een unieke en onvergetelijke ervaring, en hun enthousiasme voor het vrijwilligerswerk over te brengen op andere vrijwilligers voor toekomstige sportevenementen.

Twee programma’s

Tijdens EURO 2020 zijn er twee verschillende vrijwilligersprogramma’s: het UEFA EURO 2020 Volunteer Programme en het City Host Programma. Het UEFA EURO 2020 Volunteer Programme focust zich op alle vrijwilligers in het stadion, binnen een straal van één kilometer rondom de Johan Cruijff ArenA en alle vrijwilligers die in het International Broadcast Center (in de Expo in Haarlemmermeer) actief zijn.

Het City Host programma richt zich op het begeleiden van activiteiten in de stad. Binnen dit programma ben je een City Host, ofwel een gastheer van de stad Amsterdam.

Voor beide programma’s geldt dat aanmelden helaas niet meer mogelijk is.

Talentontwikkeling

In opdracht van de gemeente Amsterdam is een Academy opgericht die de Amsterdamse jeugd via EURO 2020 de kans biedt hun talenten (verder) te ontwikkelen. Via (afstudeer)stages, minor- en onderzoeksopdrachten en vrijwilligersvacatures worden studenten van alle niveaus (VO, MBO, HBO, WO) en uit alle Amsterdamse wijken betrokken bij de organisatie. Benieuwd naar wat ze allemaal doen? Kijk hier voor de verhalen van de talenten.

Deel artikel