Vrijwilligers blikken alvast terug

26 juni – Vandaag is alweer de laatste dag dat onze vrijwilligers in actie komen voor EURO 2020 in Speelstad Amsterdam. We vroegen een aantal vrijwilligers naar hun ervaringen in de afgelopen weken.

Claudia (50) zorgde ervoor dat alle vrijwilligers op tijd hun lunchpakketje kregen. Ook stond ze als begeleider bij de Fan Connector en zocht ze de interactie met voorbijgangers. Dat deed ze onder andere met behulp van een voetbal. En zo genoot ze nog het meest van een spontaan potje voetbal met een aantal prachtige dames gekleed in Indiaanse sarongs.

Mahsid Moradi (40) komt oorspronkelijk uit Iran en woont nu in Amsterdam. Zij wilde graag iets doen als vrijwilliger voor de stad waar ze woont. Haar hoogtepunt was met de informatie-bakfiets rijden door Amsterdam. Zo bracht ze de maaltijden langs bij de vrijwilligers in de stad. Ze vond het best een beetje spannend om door te stad te fietsen, maar ze is trots op zichzelf dat ze het toch heeft gedaan.

Rody (19), lid van het surveillanceteam, vond ook het contact met fans op straat het allerleukst. Tijdens zijn shift op het Rembrandtplein op de dag dat Nederland tegen Oekraïne kwam hij via de voetbal in contact met de Oranje fans en zongen ze samen “Vivaaaaa Hollandiaaaa”.

Dora (66) genoot ervan om de winnaars van De Leukste Huiskamer op te halen met de boot. Zij verzorgde het welkom en de hapjes en de drankjes.

Melanie (17) ontpopte zich als een echte contentmaker. Ze maakte filmpjes en foto’s voor de sociale media kanalen van de gemeente en EURO 2020 Amsterdam. Ze vond filmen bij De Leukste Huiskamer toch wel het allerleukst en ze had gelukkig ook meteen een hele leuke klik met de andere vrijwilligers.

Deel artikel