Uitsluitsel tickets voor de wedstrijden in Amsterdam

28 mei 2021 – Afgelopen dagen zijn de fans die door de loting zijn gekomen op de hoogte gebracht door UEFA. Met nog iets meer dan 2 weken te gaan, is het inmiddels bekend wie de gelukkigen zijn die één of meer wedstrijden in de Johan Cruijff ArenA bij mogen wonen.  

Tot 22 april jl was het mogelijk om je tickets te retourneren. Veel fans hielden echter vast aan  hun kaartjes in de hoop EURO 2020 van dichtbij mee te kunnen maken. Deze week is dan eindelijk bekend geworden voor wie deze droom werkelijkheid is geworden en voor wie helaas niet.

Het Ticketing Team vanuit UEFA, verantwoordelijk voor de tickets, zal iedereen vandaag informeren over de eisen die zijn gesteld voor het betreden van het stadion. Voor supporters die straks een wedstrijd gaan bijwonen in de Johan Cruijff ArenA: houd je mailbox goed in de gaten voor de laatste informatie over de testprocedure.

Blijf op de hoogte van alle belangrijke informatie en de toegangseisen voor het stadion via de officiële UEFA EURO 2020 app.

 Download hier de app.  

--------- voorgaand bericht ------
9 april 2021 - Op dinsdag 17 maart 2020 werd besloten dat EURO 2020 een jaar zou worden uitgesteld. Inmiddels is het nog minder dan 10 weken voordat het toernooi gaat beginnen. Het EK zal in de zomer van 2021 van 11 juni tot en met 11 juli plaatsvinden. 

Het is inmiddels bekend geworden dat Amsterdam één van de vooralsnog acht steden is waarbij er tijdens tijdens de vier UEFA EURO 2020 wedstrijden in de Johan Cruijff ArenA toeschouwers aanwezig kunnen zijn in het stadion.

Op dit moment is er uitgesproken dat er minstens 12.000 fans aanwezig kunnen zijn in het stadion. Op basis van de resultaten van het Fieldlab-onderzoek tijdens Nederland-Letland en de verwachte epidemiologische situatie in juni, bekijken de KNVB, het ministerie van VWS en de gemeente Amsterdam of het mogelijk is om het percentage toeschouwers op te schalen. Uiterlijk woensdag 7 april moesten de twaalf gaststeden van het toernooi bij de UEFA de scenario’s indienen over hoe de organisaties denken te komen tot publiek in het stadion tijdens het EK voetbal. Vrijdag 9 april heeft UEFA alle scenario's van de verschillende speelsteden naar buiten gebracht.

Wat betekent dit voor mijn tickets?

Het Ticketing Team van UEFA die verantwoordelijk is voor het ticketingproces zal alle tickethouders op de hoogte houden van alle details en het vervolgproces. Houd hiervoor goed je inbox in de gaten.

Op dit moment is het tot 22 april 18:00 CEST mogelijk om je tickets terug te geven via de UEFA ticketing portal. Je ontvangt dan het gehele betaalde bedrag terug. Als je de wedstrijden vanuit het buitenland bezoekt, vergeet dan niet de eventuele reisbeperkingen in gedachte te houden op het moment dat je beslist de tickets te houden. Tickethouders zijn geen uitzondering en zullen zich aan de op dat moment geldende regels moeten houden (bijvoorbeeld quarantaine, een negatieve PCR-test en een maximumverblijf). Er zijn in totaal drie momenten sinds het uitstellen van het toernooi geweest waarbij je tickets kon teruggeven, de periode tot 22 april 18:00 zal dan ook de laatste zijn. Houd er rekening mee dat door ervoor te kiezen om je tickets te behouden, je automatisch akkoord gaat met bijgewerkte voorwaarden, het terugbetalingsbeleid en de privacyverklaring.

Nadat de portal om de tickets terug te geven is gesloten, zal UEFA bekijken of het aantal verkochte tickets matcht met het aantal beschikbare plaatsen in het stadion. Als er meer tickets verkocht zijn dan dat er plaatsen zijn, zal er een loting plaatsvinden. Voor tickets die gekocht zijn via de KNVB zullen de voorwaarden van de KNVB gelden.  Tickethouders die helaas hun tickets moet inleveren, zullen hier in mei bericht van krijgen.

Check voor meer informatie  euro2020.com/tickets.

 

Deel artikel