Liveblog 13 juni

Welkom op de liveblog voor de eerste wedstrijddag van het Nederlands elftal in de Johan Cruijff ArenA.

** Einde liveblog **

23.00 uur
Wat een wedstrijd! 3-2 voor Oranje!

We kijken terug op een zeer geslaagde eerste wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA. Wat een mooie dag. Alles is goed en prettig verlopen en er heerste een hele gezellige sfeer, zowel in het stadion als de stad. Op naar de volgende wedstrijd: Nederland - Oostenrijk!

21.55 uur
Wat een spannende eerste helft...met 0-0 op de teller, gaan we veel vertrouwen zo de tweede helft tegemoet. De sfeer in het stadion is in ieder geval opperbest en wat een uitzinnig publiek!

20.55 uur
We gaan bijna beginnen...het is nu echt aftellen... Heel veel plezier met de allereerste wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA en succes Oranje!

20.34 uur
Naast dit stadion is er in het land op een unieke locatie een mini stadion opgebouwd. In dit stadion wordt tijdens de vier wedstrijden die in Amsterdam worden gespeeld speciale doelgroepen uitgenodigd die na corona extra in het zonnetje gezet mogen worden. In dit geval, in een uniek mini stadion. De eerste groep die uitgenodigd is, zijn zorgmedewerkers van het OLVG in Amsterdam. Zij zullen de wedstrijd kijken in de tuin van Paleis Soestdijk.

20.21 uur
Het stadion loopt vol, de sfeer gaat met de minuut omhoog. We gaan nu echt bijna beginnen...

19.48 uur
Onze toernooiambassadeur was vandaag de verassingsact in De Leukste Huiskamer. Daar keek Luke met zijn drie beste vrienden naar de wedstrijd Engeland-Kroatië. Luke heeft recent een ernstig ogeluk gehad met zijn fiets, waar hij veel verwondingen aan overhield. Hij was totaal verrast met deze actie en heeft enorm genoten.

19.00 uur
De eerste fans zitten in het stadion en de sfeer zit er goed in. Iedereen heeft er zin in.

18.00 uur
De deuren van het stadion gaat open. De eerste bezoekers komen het stadion binnen en worden gecheckt. Het gaat nu echt beginnen...

17.33 uur
Langs het nieuwe fiets- en wandelpad (FA Warnerspad) vanaf metrostation Strandvliet naar de Johan Cruijff ArenA hangt sinds deze week een nieuwe fototentoonstelling. De serie foto’s zijn gemaakt door fotograaf Sander van Bosch. Hij heeft de afgelopen maanden voetbaltalenten uit stadsdeel Zuidoost geportretteerd . Daarbij heeft hij hulp gekregen van trainer Luciano van BtheRightway, de trainers van Funtrax, voetballenvoorveiligheid, Ajax en alle ouders en spelers die graag meewerkten.

17.00 uur
Amsterdam wenst Oranje heel veel succes vandaag!

16.00 uur
Op 8 mei zijn 22 Amsterdamse kinderen gelukkig gemaakt met een “Player Escort Experience” in de Johan Cruijff Arena. De kinderen zijn opgehaald door een ‘spelersbus’, hebben een voetbalclinic in de arena gehad, een persconferentie nagespeeld en een fotoshoot gehad. Dit was georganiseerd door sponsor Thuisbezorgd, i.s.m. met de gemeente Amsterdam. De kinderen zijn door het Jeugdfonds Sport geselecteerd en zijn afkomstig uit de stadsdelen Nieuw-West, Zuidoost, Noord. De kids kijken vandaag de wedstrijd vanaf de tribune in het stadion.

15.00 uur
Vandaag ontvangen ruim 800 vrijwilligers maar liefst 16.000 supporters. Zij hebben de afgelopen weken trainingen gehad in ticket handling, services excellence, accreditaties uitdelen, access management en nog veel meer. Vandaag is het dan eindelijk zover. Ze hebben er ontzettend veel zin.

Ondertussen zien we de oranjekoorts in de stad stijgen...

14.00 uur
De eerste Oranjefans zijn gespot in Amsterdam.

De stad is klaar voor het EK, de stad kleurt steeds meer oranje én blauw, de kleur van EURO 2020. Overal in de stad hangen 300 oranje en blauwe vlaggen en gedurende het hele toernooi rijdt er een speciale EURO 2020 tram door de stad.

Wil je weten waar de EURO2020 tram rijdt? Kijk dan naar www.ovzoeker.nl en vul wagennummer 2097 in.

13.00 uur
De Johan Cruijff ArenA is er klaar voor. Het overgrote deel van het stadion zal gevuld zijn met oranjefans. Voor de rest zijn er ook buitenlandse fans.

Er mogen 16.000 mensen naar binnen. Dat is een derde van een vol stadion. Alle toeschouwers moeten een negatieve test hebben. Er is extra parkeerruimte en er rijdt meer openbaar vervoer, zodat er genoeg ruimte is om iedereen coronaproof te vervoeren. 

De eerste bezoekers kunnen vanaf 3 uur voor de wedstrijd in afgesproken tijdslots naar binnen. Ook na afloop van de wedstrijd hanteren we tijdslots zodat supporters niet allemaal tegelijk het stadion verlaten en de kans bestaat dat het te druk wordt.

Deel artikel