Maak kennis met de vrijwilligers!

20 juni 2021 - Zonder vrijwilligers geen toernooi. Hun drive en enthousiasme om zich in te zetten voor een goed verloop van EURO 2020 is onmisbaar. Naast de vrijwilligers die in en rond het stadion de supporters verwelkomen, zijn er ook vrijwilligers die in de stad mensen informeren en activiteiten begeleiden. Lees meer over wie ze zijn en wat ze allemaal doen. 

Calvin Donker is 20 jaar jong en loopt vanuit zijn opleiding Sportkunde stage bij het vrijwilligersprogramma voor EURO 2020. Hij houdt zich grotendeels bezig met de planning.“Wat mij uniek maakt in deze rol is dat ik goed ben in het combineren van de planning en alle mensen gemotiveerd houdt in hun werk. Als alles goed gepland is dan verloopt alles vlekkeloos. Dat zorgt ervoor dat de mensen met een positief gevoel weer naar huis gaan. Dan is mijn dag geslaagd.” Aldus Calvin.

Charlotte Bianchi, studente op het Media College, zet haar talenten in voor het contentteam. Het liefst wil ze later presentatrice worden bij RTL Boulevard. Als vrijwilligster bij EURO 2020 kan ze alvast een beetje oefenen. Voor het contentteam doet ze interviews en maakt ze beelden voor een filmcompilatie van de dag. Haar stappenteller was gister al de 10.000 stappen gepasseerd en het lijkt erop dat ze die vandaag weer gaat halen. Voor Charlotte geen probleem. Ze geniet van het contact met de mensen op straat en het maken van verhalen. Op de vraag wanneer voor haar de dag geslaagd is antwoordt ze: “Als ik het gevoel heb dat ik mensen echt heb kunnen helpen.”

De 17-jarige Ismael surveilleert op het Centraal Station. Hij zit op het Veiligheidscollege. “We zijn vandaag aan het surveilleren op CS om te kijken of alles goed gaat of het niet te druk is. Verder kijken we of er toeristen of fans zijn die we goed kunnen informeren indien nodig.” Voor Ismael is het een geslaagde activiteit wanneer er weinig tot geen calamiteiten plaats hebben gevonden en hij mensen heeft kunnen helpen.

Daniëlle Schuitemaker werkt graag achter de schermen. Ze is net 30 geworden, al moet ze daar zelf nog wel even aan wennen. Als coördinator content, is Daniëlle druk bezig met het instrueren van de vrijwilligers van het contentteam. Voor haar is het EK al in 2020 gestart met het werven van vrijwilligers. Wat dit evenement voor Daniëlle zo leuk maakt zijn alle leuke persoonlijke verhalen die je hoort. Iedereen heeft zo zijn eigen reden om vrijwilliger te willen zijn. Die verhalen op een leuke manier in beeld te brengen en te mogen laten zien, maakt haar hele dag goed.

“Mijn naam is Sjon en ik ben 50 jaar oud.” Zojuist heeft hij voor zijn collega die veganist is, een broodje gekocht. Sjon is een duizendpoot, en dus multi-inzetbaar. Hij is gastheer en geeft in die rol informatie aan bezoekers over de wedstrijden en de activiteiten rondom het EK in Amsterdam. “Mijn dag is geslaagd als ik mensen de juiste informatie kan geven en ze daarmee goed geholpen zijn.”

De 38-jarige David Blom komt uit Valkenburg. “Ik heb eventmanagement gestudeerd en werk ook in deze evenementenbranche. Momenteel ben ik “chef kleding”. Mijn werkzaamheden bestaan uit het uitdelen van kleding aan vrijwilligers, maar ook een oogje in het zeil houden. Hierin heb ik een coördinerende rol. Ik ben tevreden als aan het einde van het toernooi iedereen zijn kledingpakket goed heeft ontvangen en dat alle maten kloppen natuurlijk."

Deel artikel