Nederlands Elftal start met voorbereidingen EK

24 mei 2021 - Het Nederlands Elftal start vandaag met de voorbereidingen van het EK in Zeist. Daar hebben ze een driedaagse training voordat ze naar Portugal vertrekken voor een trainingskamp. 

Vandaag starten de spelers zonder clubverplichtingen, waaronder Steven Berghuis, Marco Bizot, Denzel Dumfries, Cody Gakpo, Ryan Gravenberch, Davy Klaassen, Teun Koopmeiners, Tim Krul, Donyell Malen, Quincy Promes, Maarten Stekelenburg, Jurriën Timber, Tonny Vilhena en Owen Wijndal, met de eerste training op het complex van de KNVB in de Zeister bossen. Deze groep traint gedeeltelijk samen met de selectie van Jong Oranje die zich in Zeist voorbereidt op de finaleronde van het Europees kampioenschap. Hier trainen ze dinsdag en woensdag ook.

Op 26 mei maakt bondscoach Frank de Boer tijdens een persconferentie de definitieve EK-selectie bekend. Op vrijdag 28 mei verzamelt de EK-selectie in Zeist en na een training, vertrekt het hele team op zaterdagochtend richting Portugal. Het trainingskamp in Portugal duurt tot zaterdag 5 juni. Woensdagavond 2 juni oefent het Nederlands elftal in het Estádio Algarve in Almancil tegen Schotland, dat op het EK is ingedeeld in groep D met Kroatië, Tsjechië en Engeland.

Op 5 juni keert Oranje terug naar Nederland. Op 6 juni, de dag erna, heeft het Nederlands Elftal in Twente een oefenduel tegen Georgië.

Daarna worden het aantal trainingen teruggebracht naar één per dag en op 13 juni begint het echt. Zondagavond 21.00 uur speelt Oranje zijn eerste EK-wedstrijd tegen Oekraïne in de Johan Cruijff ArenA.

Volg al het nieuws over het Nederlands Elftal via de toernooipagina van Oranje: onsoranje.nl/euro2020

Deel artikel