Opbouw ArenA voor EURO 2020

Het is zover, de Johan Cruijff ArenA wordt omgebouwd voor het EK Voetbal. De eerste onderdelen zijn inmiddels geplaatst om het stadion om te bouwen voor EURO 2020. Langzaam wordt 'de sleutel' van de ArenA overgedragen aan de UEFA. Inmiddels begint het steeds duidelijker te worden dat er iets gaat gebeuren in de ArenA.

Half april is er begonnen met de eerste opbouw: alle techniek is in orde gemaakt, van de bedrading tot de belichting. Deze week zijn het accreditatiecentrum, vrijwilligerscentrum en het ticketingcentrum aan de beurt. Deze centra bevinden zich allemaal aan de noordzijde van het stadion en zijn vanaf 13 mei al in gebruik.

Accreditatiecentrum

Het doel van dit centrum is om alle mensen (van werknemers tot genodigden) die accreditatie toegezegd hebben gekregen, te voorzien van de juiste middelen om hun werk te kunnen uitvoeren tijdens het toernooi. Het accreditatiecentrum is een speciale ruimte voor alle geaccrediteerden om hun toegangspas en andere benodigdheden op te halen. Tijdens een normale dienst wordt er met een team van 3 medewerkers en 17 vrijwilligers gewerkt. De verwachting is dat er tijdens het toernooi meer dan 7000 tot 8000 mensen het accreditatiecentrum in de Johan Cruijff ArenA zullen bezoeken.

Vrijwilligerscentrum

Het vrijwilligerscentrum is een aparte ruimte voor vrijwilligers. Hier kunnen zij zich voorbereiden op hun dienst, maar het centrum heeft ook  een aantal andere belangrijke functies: hoofdkantoor van het vrijwilligersmanagement, cateringcentrum voor vrijwilligers en trainings- en briefingslocatie. Alle vrijwilligers worden hier welkom geheten en dit dient tevens als  contact- en informatiepunt. Tijdens hun dienst kunnen de vrijwilligers hier ook even ontspannen, even iets eten en is er de mogelijkheid om de wedstrijd te kijken. Gedurende het toernooi zullen er in totaal meer dan 700 vrijwilligers aan het werk zijn.

Ticketingcentrum

We zijn natuurlijk bezig om alles zo goed mogelijk te laten verlopen voor alle bezoekers. Mochten er onverwachts toch problemen ontstaan, dan is er voor de bezoeker het ticketingcentrum. Dit centrum bevindt zich buiten de ingangen, zodat dit voor iedereen toegankelijk is. Het ticketingcentrum is er om bezoekers te helpen en het oplossen van problemen met tickets. Tijdens een dienst zullen er 10 tot 12 mensen aan het werk zijn. Het centrum is tot twee dagen voor de wedstrijddag geopend.

De volgende stappen...

De volgende belangrijke momenten zullen deze maand nog plaatsvinden. Half mei worden de belangrijkste ruimtes in de ArenA overgenomen door de organisatie, de UEFA. Het gaat om onder meer de trappen en de liften, maar ook het steward center en de informatiepunten. De laatste overdracht is eind mei. Vanaf dat moment zullen ook de kleedkamers, VIP ruimtes en de skyboxen worden klaargemaakt voor EURO 2020.

Deel artikel