Scenario's overige speelsteden EURO 2020

1 juni 2021 - Inmiddels hebben de KNVB, de gemeente Amsterdam en het kabinet bekend gemaakt dat Amsterdam de Johan Cruijff ArenA tijdens het EK voor een derde mag vullen met bezoekers. De scenario's van de overige speelsteden zijn ook bekend.

EURO 2020 vond in eerste instantie plaats in 12 speelsteden. Met het wegvallen van Dublin, die geen bezoekers konden garanderen tijdens het EK, worden dit er nu in totaal 11. Speelstad Bilbao wordt vervangen door Sevilla.

In elke speelstad is op basis van het landelijk coronabeleid, waaronder het vaccinatiebeleid, maatregelen en heropening, een scenario tot stand gekomen. Op dit moment zijn de volgende scenario's van kracht per speelstad, uiteraard onder voorbehoud van de epidemiologische situatie.

Bij alle speelsteden worden alle veiligheidsmaatregelen in acht genomen die er in dat land gelden. Verder wordt er door de landen strikt gekeken naar testbeleid en extra veiligheidsmaatregelen. Ook blijven voor alle bezoekers van EURO 2020 de reisbeperkingen, waaronder quarantaine en reisverbod, van kracht die op dat moment in het desbetreffende land van toepassing zijn.

Aantal toeschouwers per speelstad

Boedapest streeft erna om het volledige stadion te vullen.
Baku streeft erna om 50% van het stadion te vullen met toeschouwers. Een negatieve coronatest voor buitenlandse bezoekers is verplicht.
Sint - Petersburg streeft erna om 50% van het stadion te vullen met toeschouwers. Binnenkort hoopt de speelstad bekend te maken of ze kunnen opschalen naar een hoger aantal toeschouwers.
In Sint-Petersburg worden drie extra groepswedstrijden gespeeld, dit zijn de wedstrijden die overgenomen zijn van Dublin.
Boekarest streeft naar een minimaal stadioncapaciteit van 25%-33%. Binnenkort hoopt de speelstad bekend te maken of ze kunnen opschalen naar een hoger aantal toeschouwers.
Kopenhagen streeft naar een minimaal stadioncapaciteit van 25%-33%. Binnenkort hoopt de speelstad bekend te maken of ze kunnen opschalen naar een hoger aantal toeschouwers.
Sevilla streeft naar een minimum capaciteit van 30%.
Amsterdam heeft een capaciteit van 33%.
Londen streeft naar een minimum capaciteit van 25%, voor de groepswedstrijden en achtste finale. In Londen zal een extra achtste finale worden gespeeld. Deze wedstrijd is overgenomen van speelstad Dublin.
Rome streeft naar een minimum capaciteit van 25%.
Glasgow
streeft naar een stadioncapaciteit van 25%-33%.
München streeft naar een minimale stadioncapaciteit van 17,5%.

Begin juni wordt ook bekend hoeveel toeschouwers welkom zijn tijdens de halve finale en finale in Londen.

Deel artikel