Testen wedstrijdbezoek UEFA EURO 2020 in Amsterdam

28 mei 2021 - We hopen dat iedereen die een kaartje heeft weten te bemachtigen uitkijkt naar de wedstrijden in de Johan Cruijff ArenA. Helaas is een 'gewoon' bezoek aan het stadion in de huidige situatie niet mogelijk. Om te zorgen dat de wedstrijden in Amsterdam veilig georganiseerd kunnen worden, moet iedereen vanaf 5 jaar een negatief testbewijs tonen voor binnenkomst in het stadion. 

Alle tickethouders moeten een afspraak maken voor de wedstrijddag via testenvoortoegang.org of direct via de CoronaCheck-app.

QR-code, ID, wedstrijdticket en mondkapje

Voordat tickethouders richting het stadion gaan, moeten ze ervoor zorgen dat de CoronaCheck-app is gedownload en ze in bezit zijn van een ID, wedstrijdticket en mondkapje.

COVID-19 sneltest

Alle tickethouders vanaf 5 jaar moeten een test afleggen en het negatieve testbewijs tonen voordat zij het stadion betreden. De testen dienen alleen te worden ingepland via de portaal www.testenvoortoegang.org en op de dag van de wedstrijd.

Belangrijk: geen enkel ander testbewijs wordt geaccepteerd.

 1. Plannen van de testafspraak
 • Tickethouders worden gevraagd zo snel mogelijk een testafspraak in te plannen via het officiële portaal. 
 • Er zijn verschillende locaties in het hele land beschikbaar. De testen worden afgenomen op een locatie zo dicht mogelijk in de buurt van de woonplaats van een bezoeker van de wedstrijden. Indien de testuitslag negatief is, kan er veilig afgereisd worden naar het stadion.
 • Alleen testen die zijn afgenomen op de wedstrijddag zijn geldig.
 • De test is gratis.
 • Het type test is een antigeentest met swapje uit de neus.
 • Ook gevaccineerden moeten een negatief testbewijs tonen voor binnenkomst in het stadion.

2. Testen op de wedstrijddag 

 • De test kan alleen op de wedstrijddag worden afgelegd
 • Het resultaat van de test zal ongeveer een uur later beschikbaar zijn. Als het resultaat negatief is, ontvangt de tickethouder een bevestiging per e-mail met een unieke code.

3. Na de test: CoronaCheck-App en QR-code

 • Met de CoronaCheck-app wordt een negatief testresultaat omgezet in een QR-code. Deze wordt bij de ingang gescand in combinatie met een ID-bewijs.
 • Een bezoeker kan slechts voor één persoon een testbewijs tonen in de CoronaCheck-app. Dit betekent dat iedere bezoeker dus een eigen apparaat met de app nodig heeft. Als iemand geen smartphone of Ipad heeft waarop de app gedownload kan worden, dan kan het testbewijs geprint worden via www.coronacheck.nl.

4. Op de wedstrijddag: QR-code, ID, wedstrijdticket en mondkapje

 • Voor iedere bezoeker is er een speciaal gereserveerd tijdvak om het stadion te betreden. Binnen dit tijdvak worden bezoekers geacht te arriveren bij het stadion.
 • Om de toegang zo soepel mogelijk te laten verlopen, worden bezoekers geadviseerd om thuis al de CoronaCheck-app te downloaden, waarna het negatieve testbewijs na het testen omgezet kan worden naar een QR-code. Deze QR-code wordt vervolgens in combinatie met een geldig ID bij de ingang gescand.

Het beperken van het risico op een COVID-19-besmetting is onze gedeelde verantwoordelijkheid. We hopen dat iedereen op deze manier een veilig maar vooral een uniek toernooi kan beleven in deze bijzondere tijd.

Deel artikel