UEFA en non-profit organisatie CAFE zoeken vrijwilligers

13 april 2021 - UEFA en non-profit organisatie CAFE (Centre for Access to Football in Europe) zijn op zoek naar vrijwilligers. CAFE gaat voor het toernooi minder valide voetbalfans werven voor de rol van ‘CAFE Accessibility Monitor’. In deze functie mogen minder validen de toegankelijke diensten, faciliteiten en voorzieningen van een stadion op wedstrijddagen evalueren. CAFE werkt actief samen met UEFA om de wedstrijdervaring voor gehandicapte supporters tijdens dit EK te verbeteren.

In elke speelstad, waaronder Amsterdam, hebben lokale rolstoelgebruikers de mogelijkheid om zich aan te melden als vrijwilliger om minimaal één wedstrijd (en maximaal twee wedstrijden) tijdens het toernooi bij te wonen. Na de wedstrijd deelt de vrijwilliger zijn of haar gedetailleerde feedback met CAFE. CAFE deelt alle rapporten met de UEFA en de desbetreffende speelstad, zodat eventuele wijzigingen kunnen worden aangebracht voor de volgende wedstrijd.

Beide organisaties hopen dat de feedback van de ‘CAFE Accessibility Monitors’ langdurige en duurzame verbeteringen meebrengt voor lokale gehandicapte  toeschouwers.

CAFE is op zoek naar minder valide fans die mee willen werken aan de verbetering van de diensten, faciliteiten en voorzieningen van stadions tijdens EURO 2020.

Voor meer informatie en/of aanmelden, klik hier.

Deel artikel