UEFA vrijwilligers komen samen voor kick-off

2 mei 2021 - Naast de partnerbijeenkomst stond afgelopen week ook in het teken van het UEFA EURO 2020 Volunteer Programme. Deze digitale bijeenkomst was de officiële kick-off voor alle UEFA vrijwilligers van EURO 2020 Amsterdam. 

Er zijn duizenden vrijwilligers voor de verschillende elf speelsteden van EURO 2020. In Nederland zijn er tijdens het toernooi voor de UEFA maar liefst duizend vrijwilligers actief op diverse vlakken, van het wegwijs maken in het stadion en daarbuiten tot het opvangen van fans. "Zonder vrijwilligers geen toernooi", zoals toernooidirecteur Gijs de Jong aangaf.

Afgelopen vrijdagavond werden de vrijwilligers tijdens het seminar toegesproken, onder begeleiding van presentator Koen Weijland, door de diverse ambassadeurs van het toernooi, waaronder 'vriendin van de vrijwilligers' Anouk Hoogendijk. Ook toernooidirecteur Gijs de Jong sprak de vrijwilligers toe, lichtte belangrijke zaken toe omtrent het toernooi en er was tijd om uitgebreid in te gaan op de vragen van de vrijwilligers. En er was zelfs een digitale afterparty. Een paar dagen voor de kick-off ontvingen alle vrijwilligers een ‘snackbox’ thuis met lekker ‘snacks’ en lichtgevend armbandje voor tijdens de afterparty en maar liefst 400 vrijwilligers waren er bij.

De trainingen voor het City Host Volunteerprogramma, het vrijwilligersprogramma van de stad volgt in mei.

Deel artikel