Vrijwilligers eindelijk uit de startblokken

25 mei 2021 - De trainingen om helemaal in vorm te komen als vrijwilliger voor speelstad Amsterdam zijn van start gegaan. Al bijna 1,5 jaar staan veel enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers in de startblokken om zich in te gaan zetten als gastheer/vrouw voor EURO 2020 in de stad. Nu is het dan eindelijk zover!

In twaalf dagen tijd werden er meerdere trainingssessies per dag georganiseerd voor maximaal dertig vrijwilligers. De kantine van de Amsterdamse voetbalvereniging Zeeburgia werd helemaal coronaproof ingericht. Op die manier konden de vrijwilligers toch op een veilige manier elkaar voor het eerst live ontmoeten. De trainingen richtten zich op veiligheid, communicatie en hospitality.

Diverse groep

De groep vrijwilligers bestaat uit bijna 400 mensen. Veel daarvan zijn Amsterdammers, die ‘iets terug willen doen voor hun stad’. De verhouding tussen mannen en vrouwen is 50/50. Ook doen veel studenten mee, van onder andere het ROC van Amsterdam en het Airport College. Zij gaan helpen bij de ontvangsten op Schiphol. Bij de selectiedagen vorig jaar hielpen HRM studenten van de Hogeschool van Amsterdam mee met de selectiegesprekken.

‘Zoveel zin in!’

De vrijwilligers kunnen bijna niet wachten om aan de slag te gaan. Ursula: ‘Nu gaat het dan eindelijk gebeuren. Ik heb er zoveel zin in!”. Vrijwilliger Bert genoot van een geslaagde middag en vond de uitleg duidelijk genoeg. En Marinka vond het ook gewoon een hele gezellige bijeenkomst.

Deel artikel