Zuidoost heet bezoekers EURO 2020 van harte welkom

19 juni 2021 - De Johan Cruijff ArenA, die het decor vormt voor de vier EK-wedstrijden in Amsterdam, ligt in het hart van stadsdeel Zuidoost. We vroegen de bewoners en ondernemers in Zuidoost hoe zij EURO 2020 ervaren.  

Horeca-ondernemers in winkelcentrum Amsterdamse Poort zijn blij dat er publiek aanwezig mag zijn bij de wedstrijden. Jeroen, eigenaar van een snackbar zegt: “Het is fantastisch om te zien dat er weer meer mensen naar deze kant van de stad komen. We hebben een moeilijke tijd achter de rug. Dit helpt de kleine ondernemers om er weer een beetje bovenop te komen.” 

Naast de horeca-ondernemers, zijn ook veel winkeliers verheugt dat er weer meer mensen gaan winkelen en ze hun inkomsten zien toenemen. “Er zijn normaal veel evenementen in deze omgeving, maar het publiek dat naar een voetbalwedstrijd blijft toch altijd speciaal. Het lijkt wel of mensen blijer zijn als ze weer mogen gaan juichen voor hun favoriete team.”

Bewoners van Zuidoost vinden het leuk om weer in contact te komen met internationale bezoekers. “We zien hier normaal niet zoveel toeristen, dus als ze er zijn, vind ik het leuk om even een praatje met ze te maken.”

Pop-up shop Broko Bal

Tijdens het hele toernooi is in de Amsterdam Poort de pop-up shop ‘Broko Bal’ geopend. In de shop vind je naast de merken met internationale bekendheid ook collecties van lokale startende merken. De grote trekker is de Blood-in- Blood-out-collectie van Floor Wesseling. Floor maakt al jaren Mesh Up shirts van meerdere teams. Die shirts vertellen vaak het verhaal van profvoetballers: die ene wedstrijd die ze altijd bijbleef, of die ene club waar zij tijdens hun carrière zo fijn speelden. Alleen hiervoor is het al demoeite waard om naar de winkel te komen. Ook zijn er foto-exposities en worden er dagelijkse talkshows gehouden. Je vindt de pop-up shop aan het Blijlmerplein 154-155.

Ben je één van de gelukkigen met een ticket voor de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA, vergeet dan niet een bezoekje te brengen aan de Amsterdamse Poort, een van de gezelligste en kleurrijkste delen van Amsterdam.

Deel artikel